Karada yaşayan en büyük memeli sınıfına giren filler Asya ve Afrika ormanlarında yaşarlar. Ataları, beş bin yıl önce soyu tükendiği sanılan Mamutlardı
Karada yaşayan en büyük memeli sınıfına giren filler Asya ve Afrika ormanlarında yaşarlar. Ataları, beş bin yıl önce soyu tükendiği sanılan Mamutlardır. Bir fil ailesinde 6 ila 12 fil bulunur. Vahşi hayvanlar, büyüklüklerinden korkup çok fazla yanlarına yaklaşmazlar. Böylece ortalama yaşam süreleri doğada düşmanı az olduğu için 60-70 yıl kadardır. Çok değerli olan dişlerinin uzunluğu yaklaşık iki buçuk metre, ağırlığı ise yüz kiloyu aşmaktadır.
Gelişmiş bir fil günde 140 kilo yemek yer ve 200 litre su içer. Günün 20 saatini yemek yemekle geçiren fil sürekli hareket halinde yaşar. Otla beslenen filler; çim, yaprak, kök, ağaç kabuğu, aromalı ve şifalı bitkiler yer.
Sıcaklık en büyük sorunlarıdır. Çok bunaldıkları zaman, serinlemek için oldukça büyük olan kulaklarını yelpaze olarak kullanırlar. Grup halinde dolaşırlar. Hamilelikleri 22 ay sürer. Bazı hayvanlar gibi birçok değil, her doğumda sadece bir tane bebek dünyaya getirirler.
Beyinleri çok gelişmiş olan filler özellikle yemek ve su konusunda edindikleri tecrübeleri hiç unutmaz ve sıklıkla faydalanırlar. Susuzluğa hiç dayanmazlar ve sırf bunun için de kocaman gövdeleriyle hiç düşünmeden sadece su içebilmek için uzun mesafeler katedebilirler. Özellikle kulakları çok hassastır ve bizlerin duyamadığı kısık sesleri duyabilirler. Kendi aralarında başka hiçbir canlının duyamadığı değişik titreşimli bir sesle iletişim sağlarlar. Bu onları düşmanlardan da korur çünkü, uzakta olan fillere bu yolla tehlikeli durumu haber verebilirler.
Yorumlar