Blushwood Meyvesi

Avustralya’nın Kuzey Queensland bölgesindeki yağmur ormanlarında yetişen nadir bir meyve türüdür. Blushwood ağacında yetişen bir meyvedir. ...


Avustralya’nın Kuzey Queensland bölgesindeki yağmur ormanlarında yetişen nadir bir meyve türüdür. Blushwood ağacında yetişen bir meyvedir. Blushwood meyvesi denmesinin sebebi budur. Bilim insanları meyveden aldıkları enzimle kanser tümörlerini yok etmeyi başardılar.


Yapılan araştırmalar sonucunda ‘Blushwood’ adlı ağacın meyvesinin kanser hücrelerini kökünden kazıdığı söyleniyor. Berghofer Tıbbi Araştırma Merkezi’nden Dr. Glen’in yaptığı bir araştırmaya göre ‘Blushwood’ adlı ağacın meyvesinin kanser hücrelerini yok ettiği ortaya çıktı.


Bilim insanları bu meyveden aldıkları enzimle kanser tümörlerini yok etmeyi başardılar. Şu anda test aşamasında olan ilaca EBC-46 adı veriliyor. Bu meyvenin üzerine araştırma yapan Dr. Glen yaptığı çalışmalar sonucunda şunları söylüyor, "Preklinik denemelerimizde, ilacı deneklerimize enjekte ettik. Beş dakika içinde enjekte edilen bölgede morarma görüldü. 24 saat içinde ise tümörün yer aldığı bölge tamamen siyahlaştı. Bunun üzerinden birkaç gün sonra geçince bölgede kabuk oluştu. 1.5 hafta içinde kabuk kendiliğinden düştü ve tümör yok oldu.” ifadelerini kullandı.

" Berghofer’ın internet sitesinde EBC-46’nın farelerde, köpeklerde ve atlarda test edildiği ve başarılı sonuçlar elde edildiği yazıyor. Henüz sadece hayvanlarda denenen laboratuvar testlerinde, deneye tabi tutulan tümörlü hayvanların %70’inde başarılı sonuçlar elde edilip tümörlerin yok edildiği belirtiliyor.


İnsanlar üzerinde yapılacak olan klinik deneylerde EBC-46’dan başarılı sonuç alınırsa, bu sayede ileride kanserin tamamen yok edilebileceği öngörülüyor.Glenn Boyle, The Guardian’a “Günümüzde kanser hastalarına genelde kemoterapi tedavisi uygulanıyor. Uygulanamayan kişiler de var. Bu kişilere belki de EBC-46 yardımcı olabilir. Mesela kemoterapiyi kaldıramayacak olan yaşlılarda ilaç denenebilir” şeklinde konuştu. Ancak bu ürün çeşitli nedenler dolay henüz insanlarda denenmemiş. Bu nedenle araştırmacılar konuyla alakalı henüz kesin bir şey söyleyememektedir.

YORUMLAR

Yüklenen Tüm Sayfalar Hiçbir şey bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Devamını Oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Ana Sayfa Sayfalar Yayınlar Tümünü Gör SİZİN İÇİN ÖNERİLER Başlık ARŞİV ARA TÜM YAYINLAR bunubiliyormuydunuz içinde arama sonucunuz bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şimdi 1 dkönce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadam daha önce İzleyiciler Takip et Bu Premium İçerik Kilitli Açmak için adım 1: Sosyal bir ağda paylaşın Açmak için adım 2: Sosyal ağınızdaki bağlantıya tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm Kodlar Panoya Kopyalandı Kodları / metinleri kopyalayamıyorsanız, lütfen kopyalamak için [CTRL] + [C] (veya CMD + C tuşlarına) basın İçindekiler Tablosu