Ana SayfaŞifalı Taşlar

Ametist Taşı

Şifa bakımından en güçlü taşlardan olan ametist, değerli taş sevenler içinde en gözde taşlardan biridir. Kuvars ailesinden mor ya da mavi-mor renkli b

Kalsedon Taşı
Akuamarin Taşı
Lapis Lazuli / Lazul Taşı

Şifa bakımından en güçlü taşlardan olan ametist, değerli taş sevenler içinde en gözde taşlardan biridir. Kuvars ailesinden mor ya da mavi-mor renkli bir taştır. Ona bu rengi verenin, içinde bulunan demir olduğu düşünülmektedir.
Renkleri gün ışığında değişen bazı ametistler, gerçek renklerine ancak röntgen ışınları altında kavuşabilirler. Asırlar boyunca, değişik uygarlıklarda sevgi ve beğeniyle kullanılmış, Asya ve Mısır’da mühür olarak değer kazanmıştır.

Eski çağlarda “sarhoşluğu yok eden taş” olarak bilinirdi. O zamanlarda kadeh, çanak, kap gibi şeylerin birçoğu ametistten yapılmaktaydı. Ametist astrolojide de başak, oğlak, kova ve balık burcu insanının taşı olarak bilinir. Ayrıca yıldırım çarpmasından koruduğuna ve büyüleri etkisiz hale getirdiğine inanılmıştır.

Nazarın ilk baştaki olumsuz enerji olduğu kabul edilse de, rengi ve güzel görünümüyle ilk bakışı çekeceğinden, nazara karşı koruma sağladığı kabul edilir.

Ametistin başlıca bilinen faydaları;
Cilt hastalıklarına karşı etkilidir.
Göz hastalıklarına, alerjiye, migrene, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektrik yükünü azaltarak beyin gücünü yükseltir.
Endokrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendir, kanı temizler ve enerji verir.
Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip pozitif enerjiye dönüştürür.
Depresyona karşı faydalıdır.
Enerji dolu bir taş olduğu için çoğu insan üzerinde canlandırıcı bir etkisi vardır. Sürekli üzerinizde taşıyabileceğiniz bir taştır. Yaydığı enerji her zaman fayda sağlar ve olumsuzluklardan korur. Özellikle düşman tavırlı insanların arasında bulunacağınız zamanlarda bu taşı üzerinizde bulundurmaya gayret edin. Böylece sadece pozitif enerji alacağınızdan emin olabilirsiniz.
Enerjisi huzur vericidir. Yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Fazla çalışmaktan ve stresten kaynaklanan zihinsel yorgunluğu giderir. Enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge oluşturur. Ancak ciddi bir kişilik bozukluğuna sahip insanlar bu enerjiyle uyuşmayarak, ametist’i rahatsız edici bulabilir.
Kişiye iç huzuru vererek karar verme yeteneğini güçlendirir.
Kişiyi rahatsız eden takınaklı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Koyu mor ya da çok açık renkli, özellikle de berrak olan ametistler en güçlü enerjiye sahip olan ametistlerdir.
Pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında aklı güçlendirdiği ve kalbi koruduğu söylenir.
Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Eğer uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız; ametisti yatmadan bir süre önce elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatın. Sorununuzun nasıl düzeldiğini göreceksiniz. Uyku sorunlarına iyi geldiği gibi kabus görmeyi de engeller.
Kanser oluşumunu engeller.
Deri hücrelerinin yenilenmesini ve dolayısıyla tenin güzelleşmesini sağlar.
Kan dolaşım sistemini korur ve tedavi eder.
Eklem ağrılarını tedavi ederek rahat hareket etmeyi sağlar.
Vücudu toksinlerden temizleyerek kişiyi yeniden hayata döndürür.
Ametist taşı astroloji biliminde manevi dünyaya açılan üçüncü gözün simgesi olması sebebiyle “Ruhun Taşı” olarak da bilinmektedir.
Ametist taşı yaydığı enerji sayesinde kişide uyum ve dengenin oluşup korunmasında yardımcıdır.

Taşınızı toplayacağı negatif enerjilerden arındırmak için; ilk iki hafta kullanımda her gün suyun altında tutarak temizleyin. Daha sonra standart temizleme yöntemiyle kullanmaya devam edebilirsiniz. (Yaklaşık iki-üç haftada bir suyun altında tutulur.)

Tarihte Ametist
Ametist çağlar boyunca çok çeşitli uygarlıklar tarafından sıkça kullanılan bir taş olmuştur. Büyük maden yataklarının keşfine kadar Ametist, Elmas ve benzeri kıymetli taşlarla aynı kategoride bulunmuştur.
Eski mısırlılar Ametist taşını oyma desenler ile süsleyip mücevher olarak kullanmışlardır. Eski yunanlılar Ametist taşının sarhoşluk giderici özelliği olduğuna inanırken, orta çağ Avrupasında askerler iyileştirme ve insanı soğukkanlı tutma özelliği olduğuna inanarak savaşlarda Ametist taşı takmışlardır. Yine Avrupa içerisinde bulunan bazı Anglosakson mezarlarında Ametist taşından yapılma tespih taneleri bulunmuştur.
Leonardo Da Vinci, Ametist taşının şeytani ve günahkar düşünceleri yok ettiğini ve zekayı canlandırdığını yazmıştır. Dindarlığın ve saflığın sembolü olarak görülen Ametist, orta çağ boyunca başta Katolik Kilisesi olmak üzere diğer dini grup ve kiliselerde değer verilmiş ve özellikle oymalarda çokça kullanılmıştır.
Ametist taşının bir diğer özelliği ise zihinsel konsantrasyonu sağlamada yardımcı olmasıdır. Geçmişte düşünürlerin ve filozofların daima kuvars küreler bulundurmaları, bir kuvars çeşidi olan Ametistin zihinsel konsantrasyonu pozitif yönde nasıl etkilediğinin bir kanıtıdır. Tüm bunların yanı sıra Ametist, insanda ve ortamda bulunan negatif enerjiyi kendisine çekmektedir.
Diğer İsimleri : Ametist, Ametist, Mor Yakut, Aşk Taşı
Sertliği : 7
Özgül Ağırlığı : 2,65
Kimyalsal Grubu : Oxides
Yapısal Görünümü : Saydam
Parlaklığı : Camsı
Uyumlu Olduğu Unsur : Hava
Uyumlu Olduğu Şakra : Alın, taç.
Uyumlu Olduğu Burç : Koç, Balık, Kova, Başak, Yay
Rengi : Mor, eflatun erguvan
Sembolü Olduğu Hususlar : Adalet, cesaret, doğru karar verebilen akıl ve huzur.
Çıkarıldığı Başlıca Ülkeler : Brezilya, Kanada, Rusya, Madagaskar, Hindistan, Namibya, Sri Lanka. Ayrıca Türkiye’de Balıkesir – Dursunbey ilçesinde, Erzincan ve Ordu’da da ametist yatakları olduğu bilinmektedir.

Yorumlar

Wordpress: 0
    Disqus: 0