Ana SayfaTekne Karavan

Teknede Bulunması Gereken Teçhizatlar

Her yaz mevsimi ile birlikte denizlere olan ilgi tekrar artmaya başlıyor. Ülkemizdeki denizlerimizde, havaların ısınmasıyla beraber yoğun bir tekne tr

Tekne Boyama Yapımı
Kaptanın Mezarı Kamp Alanı
Tekne Türleri

Her yaz mevsimi ile birlikte denizlere olan ilgi tekrar artmaya başlıyor. Ülkemizdeki denizlerimizde, havaların ısınmasıyla beraber yoğun bir tekne trafiği gözlenmektedir. Yerli teknelerin yanında yabancı tekneler de kıyılarımıza oldukça yoğun ilgi göstermektedir. Özellikle ülkemizin koyduğu kurallar çerçevesinde teknemizde birtakım şeyleri mutlaka bulundurmamız gerekmektedir.

Denize açılacak her teknenin, ister motorlu olsun ister yelkenli olsun birtakım tekne malzemeleri yanında bulundurması zorunludur. Denizciliğin genel kuralları olan bu düzenlemeler insan hayatı bakımından büyük önem taşır.

Amatör Denizcilik FederasyonuTarafından Açıklanan Genel Kurallar Şöyledir:

·Can yeleği: Her seyir halindeki teknede en az kişi sayısı kadar mutlaka bulunması gerekir.

·Çocuk can yeleği: Çocukların hacmi büyüklere oranla daha küçük olduğu için çocukların can yelekleri büyüklerden ayrı olarak bulundurulması gerekir.

·Can simidi: Boyu 7 metreden daha uzun teknelerde bulundurulması zorunludur.

·Manyetik pusula: Uluslararası Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü’nün öngördüğü şekilde
seyir fenerleri, siyah küre, kampana, düdük ve benzeri teçhizat bulundurması gereklidir.

·Yangın söndürme tüpü: Teknede oluşabilecek herhangi bir yangın durumuna karşı bulundurulması zorunludur.

·Radar reflektörü: Fırtınalı havalarda, dalgalı denizlerde ve sisli havalarda tekne radarları tarafından kolay fark edilebilmek için bulunması zorunludur.

·Tehlike işareti bayrağı: Bir tehlike anında yardıma ihtiyaç olduğunu duyurma adına kullanılır.

·El feneri: Teknede oluşabilecek herhangi bir elektrik arızası veya başka sorunlarda oldukça fazla ihtiyacınıza yarayacak bir gereçtir.

·Pis su tankı: Tuvaleti bulunan teklerde kişi başı günde en az olmak şartıyla 2 litre x 2 günlük birikime uygun bir hacimde olması gerekir.

·Pis su güverte boşaltma flanşı: Pis su tankı bulunan teknelerde bulundurulması zorunludur.

·Denize çöp atılmasının yasak olduğunu belirtici levha: 12 metreden uzun teknelerde herkes tarafından kolayca görünebilecek bir yere asılmalıdır.

·Uluslararası denizde çatışmayı önleme tüzüğü kitabı: Uluslararası deniz kurallarını bilme açısından önem taşır.

·Can kurtarma işaretleri tablosu: Herkes tarafından kolayca fark edilecek yerlerde bulunması gerekir.

Yukarıda bahsedilmiş olan bu genel kurallar asgari teçhizatta olup teknenin boyutuna ve kişi sayılarına göre farklılıklar göstermektedir. İnsan hayatı bakımından büyük önemler taşıyan bu yat malzemeleri önemle dikkate alınmalıdır.

Bunlarla birlikte teknede bulundurulması gereken diğer bir önemli şeyde şişme bot. Botlar teknelerin karaya yanaşamadığı yerde size büyük kolaylıklar sağlamasıyla beraber, herhangi bir tehlike anında da sizin kurtarıcınız olabilir.

Değişik biçimlerde bot çeşitleri bulunmaktadır. Bu bot çeşitlerini sitemizden inceleyerek teknenizin ihtiyacına göre fikir edinebilir ve satın alabilirsiniz. Teknelerde bu saydıklarımız dışında da ihtiyaçlar oluşabilmektedir. Bu ihtiyaçları tedarik etmek sizin olası yaşayabileceğiniz zorluklarda daha kolay yolculuk yapmanızı sağlar ve bu sebepten dolayı yolculuklardan daha fazla keyif alabilirsiniz.

Teknede bulunması gereken malzemeleri mutlak surette dikkate alarak can ve mal güvenliğinizi tehlikeye atmamalısınız.

Yorumlar

Wordpress: 0
    Disqus: 1