Theremin;Çalarken temas gerektirmeyen, elektronik, ilk müzik aleti;Bir kısmımız Yeteneksizsiniz'den hatırlayabilir. Cihan Gülbudak adlı bir yarışmacı
Elasticsynth;
Elastik bantlardan müzik aleti olur mu? Olur.New York Üniversitesi’nde, elastik bantları kullanarak yapılan bir müzik aleti. Elastik şeritlerin esnemesinin ölçen bir algılayıcı kullanan Elasticsynth, esneme ile oluşan sinyali sese dönüştürüyor.
Kocaman bir orkestranın tüm enstrümanlarına sahip. İngiltere’de icat edilen bu müzik aleti, elektronik müziğin gelişmesine çok katkı sağlayacak gibi gözüküyor.
Eigenharp;
Hem tuşlu, hem telli, hem de üflemeli müzik aleti: John Lambert’in icat ettiği bir müzik aleti. Gerçekten harika işler çıkartabileceğiniz bu mzüik aleti, tahmin edebileceğiniz gibi biraz pahalı. Ancak hem piyano, hem saksafon, hem de gitar bir arada, düşünsenize!
BeatBearing;
Çocukluğumuzun oyunu misketle çalışan, müzik aleti:
Peter Bennett tarafından bulunan bu ilginç müzik aleti, misketlerle çalışıyor. Bir mühendislik harikası da sayılıyor…
Çalarken parmaklarınız büzüşebilir! Hava yerine su basıncı ile çalışan bir müzik aleti. Hayallerinizin sınırlarını zorladığınızı görür gibiyim…
2008 yılında Japon sanatçılar tarafından üretilmiş bu alet, müzik ve görüntüyü bir arada sunan dokunmatik bir müzik aleti. Müzikle ilgilenmek isteyen herkesin deneyebileceği bu alet, dokunuşlarınızı algılıyor ve ortaya mucizevi bir şey çıkıyor…
Yaybahar;
Yasaklanan, Delirten enstrüman 18. yüzyılda Benjamin Franklin tarafından icat edilmiş. Yatay olarak 37 kase, demir bir dingile tutturulmuş. Alman müzik bilimci Friedrich Rochlitz ve bu müzik aletini kullanan benzer kişilerin delirmesi sonucu müzik aleti yasaklanmış. Rivayetlerin çoğu Alman kaynaklıdır.
Yorumlar