Ana SayfaPratik Bilgiler

Deri Mobilya ve Giysileriniz İçin Pratik Bilgiler

1. Deri giysilerin biçimlerini muhafaza edebilmek için, onları daima geniş ya da enli askılara asınız. Ayakkabılar için ayakkabı tutucuları

Havlu Temizliği Deyip Geçmeyin
Mikrodalga Fırın
Gözlük Camı Çizildiyse
1. Deri giysilerin biçimlerini muhafaza edebilmek için, onları daima geniş ya da enli askılara asınız. Ayakkabılar için ayakkabı tutucuları kullanın ve boş el çantalarına bez doldurun. Böylece şekillerini korurlar.
2. Deri eşyaları hiçbir zaman plastik ya da hava geçirmeyen kılıflarda saklamayın. Bu, derinin kurumasına yol açar.
3. Islak veya nemli derinin doğal olarak ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta kurumasına izin verin. Derinin esnekliğini yeniden elde edebilmek için bir şekil verici kullanabilirsiniz. Süetin görünümünü yeniden elde etmek amacıyla ise, onu bir havluyla fırçalayabilirsiniz.
4. Kış mevsiminde, giysilerden ve ayakkabılardan tuz kalıntılarını süratle uzaklaştırın. Bu maksatla temiz su ve sünger kullanın. Sonra yukarıda belirtilen, ıslak veya nemli deriye yönelik işlemi uygulayın.
5. Çok nemli ve kuru ortamlardan ve dolaysız güneş ışığından kaçının.

6. Balmumu, silikonlu ürünler veya giysilerin solunum özelliğini yok eden başka deri preparatları kullanmayın.
7. Kırışıklıklar askıda giderilmelidir. Eğer ütüleme gerekliyse, ütüyü yapay ipek ayarına getirin, ağır ve kahverengi ambalaj kağıdını alıp, giysinin doğru tarafına ütü bezi olarak bastırın. Hızlı davranın ki, aşırı ısınma ve kabuklanma meydana gelmesin.
8. Giysinizi kullanırken parfüm veya saç spreyleri püskürtmeyin. Raptiye, yapışkan bantlar veya etiketler kullanmayın. Ense hizasında şal kullanarak, saçlarınızı ve beden yağını yakadan uzak tutabilirsiniz.
9. Kenarlar, çok az kauçuk yapıştırıcıyla sabitlenebilir. En iyi sonuçlar için bir deri bakım uzmanına başvurun.
10. Evde kullanılmak üzere tasarlanan tüm ürünler, giysinin önemsiz bir kısmı üzerinde test edilmelidir.

11. Deri giysilerinizi çamaşır makinesine atmak yerine kuru temizlemeye verin.
12. Derinin üzerine yağ, çay, kahve gibi bir sıvı döküldüyse kuru bir bezle silmek yeter.
Mürekkep, boya gibi zorlu lekeler ise kuru temizlemecinin işi. Rengi biraz açılabilir yalnız.
13. Islak deri ceketi saç kurutma makinesiyle kurutmak ya da kalorifer peteğinin üzerine koymak yerine güzelce asın, kendi haline bırakın.
14. Deri mobilyalarınızı da direkt ısı kaynaklarından uzakta tutun.
15. Deri ceket mevsimi geçince askıya asıp kaldırın, katlayıp buruşturmayın. Ceplerindekileri bile boşaltın. Çantalarınızı, çizmelerinizi bile güzelce, içlerine gazete doldurarak saklayın. Kıvrılıp bükülürlerse öyle kalıverirler.

Yorumlar

Wordpress: 0
    Disqus: 0