Mu kıtası, rivayetlere konu olan 14 bin yıl önce battığı iddia edilen efsanevi bir uygarlık. İddialara göre, Mu'dan ayrılanlar Atlantis gibi uygarlıkl
Mu kıtası, rivayetlere konu olan 14 bin yıl önce battığı iddia edilen efsanevi bir uygarlık. İddialara göre, Mu’dan ayrılanlar Atlantis gibi uygarlıkları oluşturdular.
Efsaneye göre, Mu kıtası Asya ve Amerika kıtaları arasındaydı ve Avustralya’dan kat be kat daha büyüktü. Çok büyük bir uygarlık olan Mu Uygarlığı M.Ö 12000 yıllarında bir felaket sonucu battı.
Meksika’da bulunan Theotihuacan Palenk Mabedi Piramidinin duvarında, Mu’nun batışıyla ilgili ilginç bir yazı bulunur: “6 Kaan yılı Zak ayı II Maluk günü başlayan korkunç yer sarsıntısı, 13 Şuen’e kadar devam etti. Mu kıtası felakete kurban gitti. Mu ülkesi iki kere kalktıktan sonra bir gece çöktü, üstünü sular kapladı. Toprak birkaç defa havaya kalktı ve oturdu. Felaket, 64 Milyon insanın ölümüne sebep oldu.”
Ancak, Çin ve civarında bulunan ve karbon araştırması sonucu yaşı 14 bin yıl olan kitabelerde “Kıtamız battı, biz de buraya kaçtık” yazıyor.
Atatürk’ te Araştırmıştı
Atatürk’ün de araştırdığı bir teoriye göre Türkler, MÖ 12.000’lerde bir doğal afet sonunda Pasifik Okyanusu’nda sulara gömülen Kayıp Kıta Mu’dan Orta Asya’ya göç etmişlerdi.
Atatürk’ün Meksika Büyükelçisi olarak atadığı Tahsin Mayatepek’in incelediği antik Maya tabletlerinde sulara gömülen Mu kıtasından bahsediliyordu.
Pasifik Okyanusu’ndaki Zelandiya, son 100 yıldır bilim adamlarının “kıta” olarak ortaya attığı en büyük su altı kütlesi. Buna karşın bilim adamlarının çoğu, 19. yüzyıldan beri savunulan Mu teorisine katılmıyor.
Benzer şekilde, Atlas Okyanusu’nda battığına inanılan ve ilk ortaya atılışı çok daha eskiye, Platon’a dayanan Atlantis kıtasının varlığı da çoğu bilim adamı tarafından “imkansız” bulunuyor.
Genel kanı, kıtaların kısa sürede “batmasının” fiziken mümkün olmadığı ve “kayıp kıtaların” sadece birer efsane olduğu yönünde.
Yorumlar