Ana SayfaSağlıklı Yaşam

Yoğurt Maskesi Tarifleri

Yoğurtta bulunan probiyotiklerin sağlığınız için ne kadar önemli olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Peki yoğurdun aslında bakım rutinleriniz için de old

Evde Sabahları Yapılabilecek 10 Egzersiz
Bipolar Bozukluk
Göz Sağlığı İçin

Yoğurtta bulunan probiyotiklerin sağlığınız için ne kadar önemli olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Peki yoğurdun aslında bakım rutinleriniz için de oldukça güvenilir ve faydalı bir gıda olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle bazı probiyotiklerin gözeneklerde saklanan aknelerin oluşumunu engellediği bazı çalışmalar ile de desteklenmiştir.

Cilt için tek malzemeli maske

Cildinizin aydınlanması ve parlamasına yardımcı olan bir maske hazırlayabilirsiniz. Birkaç yemek kaşığı sade organik yoğurdu cildinize ve boynunuza uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve ılık su ile iyice yıkayın. Ardından bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin.

Aydınlatıcı Yüz Maskesi

Yaban mersini, donuk cildi aydınlatmak ve cilt tonunu eşitlemek için faydalı bir bileşen olan C vitamini açısından oldukça zengindir. Yine bol C vitamini içeren limon suyu da yoğurt ile bir araya geldiğinde cildin arındırılmasına yardımcı olur. Bal ise oldukça güçlü doğal nemlendiricilerden sayılır. Mutfağınızda bulunan bu gıdalar ile aydınlatıcı ve canlandırıcı bir bakım maskesi hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

2 yemek kaşığı sade organik yoğurt
1-2 çay kaşığı bal
4-5 damla limon suyu
Bir avuç yaban mersini

Tüm malzemeleri kremsi bir yapıda olana kadar iyice karıştırın. Bir fırça ya da parmaklarınız yardımıyla tüm yüz ve boyun bölgenize uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve ılık su ile iyice durulayın.

Dikkat: Limon suyu güneş ile etkileşime geçtiğinde cildinize zarar verebilir. Bu maskeyi gece yatmadan önce uygulamaya dikkat edin.

Yaşlanma Karşıtı Maske

Çilekler, sağlıklı bir cilt için iki temel unsur olan C vitamini ve folat açısından oldukça zengindir. (*) Yoğurt ile bir araya geldiğinde cildi gerginleştirip pürüzsüzleşmesine yardımcı olur.

Malzemeler

2 yemek kaşığı sade yoğurt
5-6 adet çilek

İyice pürüzsüz olana kadar malzemeleri karıştırın. Temiz cildinize uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ilık su ile iyice durulayın. Ardından cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Yatıştırıcı Maske

Yulaf temelde, yatıştırıcı, cilt tahrişleri, güneş yanığı ve döküntülere iyi gelen doğal gıdalar arasında. Yoğurdun antioksidan özellikleri ile bir araya geldiğinde tahriş olmuş ve iltihaplı ciltler için faydalı ve yatıştırıcı bir maske haline gelir.

Malzemeler

1/3 su bardağı pişmiş yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı sade yoğurt

Tüm malzemeleri karıştırın ve cildinize bir tabaka halinde uygulayın. 10-15 dakika bekletin ve ılık su ile iyice durulayın.

Dikkat: Bu karışım güneşte yanmış kollar, omuzlar ve sırt için de kullanılabilir.

Besleyici Vücut Peelingi

Pütürlü yapısı ile doğal peeling’lerin vazgeçilmezi olan esmer şeker, ciltteki ölü derileri temizlemede oldukça güçlüdür. Cildi nemlendiren zeytinyağı ve bal ile bir araya geldiklerinde cildiniz için faydalı bir bakım maskesi haline gelir.
Malzemeler
1 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı bal

Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Dairesel hareketler ile nazikçe cildinize uygulayın. Uygulama sonrası mutlaka duş alın ya da cildinizi iyice temizleyin.

Protein Dolu Saç Maskesi

Yoğurt proteinleri saçı besler ve güçlendirir. Bal ve zeytinyağı hem nemi hapseder hem de kuruluğu önler.

Malzemeler

2 yemek kaşığı sade yoğurt
2 yemek kaşığı bal
1/2 çay kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri bir kapta birleştirin. Saç derinize masaj yaparak maskeyi uygulayın ve şampuanlamadan önce maskeyi en az 15 dakika bekletin. Maskeyi saçtan iyice arındırmak için bolca şampuanlayın ve ılık su ile iyice durulayın.

Dikkat!!!: Eğer yoğurda ya da tariflerdeki herhangi bir ürüne alerjiniz varsa tarifleri cildinize, saçınıza ve vücudunuza uygulamayın. Alerjiniz olduğundan emin değilseniz, hazırladığınız karşımı kolunuzun iç kısmına sürerek bir yama testi yapmalısınız. Kolunuza sürdüğünüz karışımı 24 saat kadar bekletin. Bu süre içinde herhangi bir kaşıntı, kızarıklık ve karıncalanma gibi durumlar ile karşılaşırsanız tarifleri uygulamayıp doktorunuzla iletişime geçin.

Yorumlar

Wordpress: 0
    Disqus: 0