Latince adı "Artemisia absinthium" Almanca adı " Wermut" olan Acı pelin otunun Türkiye'de bilinen diğer isimleri "Pelin otu, akpelin, büyük pelin"
Latince adı “Artemisia absinthium”
Almanca adı ” Wermut” olan Acı pelin otunun Türkiye’de bilinen diğer isimleri “Pelin otu, akpelin, büyük pelin” dir.
Acı Pelin Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
İştahsızlık, sindirim bozukluğu, safra kesesi rahatsızlıklarına etkisi ile meşhurdur.
Acı Pelin Otu; mide yanmalarına, mide ekşimelerine, faydalıdır.
Acı Pelin Otu; Bağırsak gazlarını giderir, kan dolaşımını artırır, vücuda zindelik verir, karaciğer tembelliğine faydalıdır, tiksintilere iyi gelir.
Acı Pelin Otu; Önemli bir kansızlık ilacı niteliğindedir. Hastalıklardan sonra organizmayı güçlendirir, hanımlarda adet kanaması gecikmelerini düzenler, hanımlarda beyaz akıntıları giderir, ve yine hanımların sancılı, ağrılı adet kanamalarına karşı kullanılır.
Acı Pelin Otu; Yüksek ateş ve enfeksiyon hallerini iyileştirmede ziyadesiyle etkilidir.
Acı Pelin Otunu Nasıl ve Ne Kadar Kullanmalıyız?
1 litre sıcak suya, 5-10 gram arası acı pelin otu konur. Bu karışım 20 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 çay bardağı içilir. (Bu karışım iştah açılması için yemeklerden önce içilmeli, Sindirimin uyarılması için ise yemeklerden sonra içilmelidir)
Acı Pelin Otu Çayı soğutulmadan içilmelidir.
Acı Pelin Otu çayı nane ile karıştırılıp içilirse etkisi dahada artar.
Sara Hastaları İçin Acı Pelin Otu Çayı: 1 bardak kaynar suya 5 gram pelin otu konup demlendirilir. Bal ile tatlandırılarak günde 2-3 bardak içiliri.
Acı Pelin Otunun Yan Etkileri:
Acı Pelin Otunun fazla kullanılması bağımlılığa yol açar. Bu nedenle uzun süre kullanımından kaçınılmalıdır. Dikkatli kullanılması tavsite edilir. Süt veren (bebek emziren anneler), çok sağlıklı kişiler, midesi ve bağırsakları hasta olanlar, böbrek hastası olanlar kesinlikle kullanmamalıdır.
Yorumlar