Ana SayfaCennet Vatan

Türkiye’nin En Güzel 10 Piknik Alanı

Bahar mevsimi piknik yapmak için en uygun zamandır. Yağmur kar kış yada kavurucu sıcaklar başlamadığından havalar ne çok soğuk ne de çok sıcakken

Türkiye’nin Enleri
Türkiyedeki Büyüleyici 17 Kalyon
Türkiye’nin Yeraltı Zenginlikleri
Bahar mevsimi piknik yapmak için en uygun zamandır. Yağmur kar kış yada kavurucu sıcaklar başlamadığından havalar ne çok soğuk ne de çok sıcakken piknik yapmanın tadını çıkarabiliriz. Ailenizle mutlu bir gün geçirmek için takın sepeti kolunuza… İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bolu’daki en güzel piknik alanları nerede öğrenin.

BELGRAD ORMANI: İstanbul’un kuzeyinde, Sarıyer-Bahçeköy sınırları içinde bulunuyor. Karadeniz kıyılarına 4.2 km. uzaklıkta. Yüzölçümü oldukça büyük olan ormanda ağırlıklı olarak meşe, gürgen, kayın ve kestane ağaçları var. Ormanın içinde 71 kuş ile 18 memeli hayvan türü yaşıyor. Piknik yapmak isteyenler için 11 mesire yeri bulunuyor. Bunlar; Ayvad Bendi, Bentler, Binbaşı Çeşmesi, Falih Rıfkı Atay, Fatih Çeşmesi, Irmak, Kirazlıbent, Kömürcübent, Kurt Kemeri, Mehmet Akif Ersoy ve Neşet Suyu. Beraberinizde getirdiğiniz kumanyaları ahşap masalar üzerinde yiyebilir veya mangal yapabilirsiniz. Neşet Suyu çevresinde kendin pişir kendin ye mekanları da var.

Belgrad Ormanı

MOGAN PARK ALANI: Ankara’ya 25 km. uzaklıktaki Gölbaşı’nda yer alan Mogan Park Alanı, piknikçilerin vazgeçilmezi. Mogan Gölü kıyısıda yapılan çevre düzenlemesiyle oluşturulan parkta, kendin pişir kendin ye yapabileceğiniz özel mangal yerleri var. Yemek sonrası gölün etrafında yürüyüş yapabilir, balık tutabilirsiniz. Çocuklar için oyun alanları da bulunuyor. Araştırmacılar ve meraklıları için kuş gözlem evi, tenis, basketbol ve futbol sahaları var.

Mogan Park Alanı

MİHRABAT KORUSU: Kanlıca’nın hemen üstünde bulunan bir tabiat harikası. İstanbul Boğazı’na hakim bir tepe üzerine kurulu. Fıstık çamları, erguvan, çınar, servi başta olmak üzere birçok ağaç ve bitki türünü barındıryor. Özellikle bahar aylarında katır tırnakları ve defne kokuları arasında dolaşmak ayrı bir keyif. 200 dönüm üzerine yayılan mesire yeri, oturma alanları, büfesi, koşu parkuru, çocuk parkı ve diğer birimleriyle hizmet veriyor. Sahil yolundan (Kanlıca yönü) girilebildiği gibi, TEM bağlantı yolu Kavacık Tekke mevkiinden de ulaşılabilir.

Mihribat Korusu
SASALI PİKNİK ALANI: İzmir merkeze 28, Çiğli’ye 10, Kuş Cenneti’ne 2 km. uzaklıkta. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl önce açılan Kent Ormanı ve Sasalı Piknik Alanı, Kültürpark’ın altı katı büyüklüğünde, yani 1800 dönüm üzerine kurulu. İçinde yaklaşık 150 bin okaliptüs, çam, söğüt ağacı var. Kent merkezinden kalkan belediye otobüsleriyle gidebilirsiniz. 500 tane piknik masası, mangal yerleri, basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş yolu, çocuk oyun parkları ile tuvalet ve çeşmeler yer alıyor. Doğal Yaşam Parkı’yla yan yana. Ege’nin en büyük piknik alanı.

Sasalı Piknik Alanı

KEMER KINDIL ÇEŞME: Antalya-Kemer karayolu üzerinde, deniz kenarında bulunuyor. Kemer`e 4, merkeze 2 km. mesafede. Beydağları Sahil Milli Parkı içindeki alan çam ağaçlarıyla kaplı. Deniz kenarında 8 hektar kullanım sahası var. İçinde tuvalet, duş, bulaşıkhane, çamaşırhane ve buzdolaplarıyla pişirme ocaklarından ücretsiz yararlanabileceğiniz bir mutfak var. Karavan ve çadırlar için her noktada elektrik panoları ve çeşmeler yerleştirilmiş. Ziyaretçiler, deniz sporları ve balıkçılık da yapabiliyor. Özellikle karavanlı turistler büyük ilgi gösteriyor. Antalya otobüs terminalinden Kemer minibüsleri ile gidilebilir.

Kemer Kındılçeşme

KARAGÖL TABİAT PARKI: İzmir Karşıyaka’ya 27 km. mesafede. Örnekköy Mezarlığı yolu kullanılarak çıkılıyor. Yolu bozuk ve virajlı olduğu için ziyaretçilerin dikkatli olması lazım. Yamanlar Dağı’nda 810 metre rakımda etrafı kızılçam, karaçam ve söğüt ağaçlarıyla çevrili 52 hektarlık alana yayılı bir krater gölü burası. Özel bir şahıs tarafından işletilen piknik alanı bulunuyor. Girişte ücret alınıyor. Günübirlikçiler için yiyecek alışverişi imkanı var. Eşsiz İzmir manzarası, sessizliği ve doğal güzelliği ile büyük ilgi görüyor.

Karagöl Tabiat Parkı

HEYBELİADA DEĞİMENBURNU: Vapurdan inince faytonla ya da sağa dönüp yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bölgeye adını veren değirmene çıkıp, diğer adaları ve İstanbul kıyılarını izleyebilirsiniz. Ortalama 4 bin kişi kapasiteli dinlenme yerinde, giriş, kontrol, danışma kulübeleri, kır gazinosu, büfe, su deposu ve çeşme manzara seyir tesisleri, piknik üniteleri, kanepeler ve yağmur barınağı var. Hava iyiyse denize bile girebilirsiniz.

Değirmenburnu Tabiat Parkı

ÇİLİNGOZ PİKNİK ALANI: Karadeniz kıyısında uzun ve hayli geniş, beyaz bir kumsal. Yeşili ve maviyi birleştiren Çilingoz, doğanın zenginliğini keşfetmek için bulunmaz bir yer. Piknik masaları bulunan alanda tesis yok. İstanbul’dan ortalama 3-4 saat uzaklıkta. Eğer pikniğin yanında balık tutmaya meraklıysanız, burası tam size göre. Çatalca-Saray yolu üzerindeki Binkılıç Beldesi’nin hemen çıkışından sağa dönün, 17 kilometrelik orman içi yolunu kullanarak varabilirsiniz. Ya da Terkos’un kuzey kısmını takip eden Ormanlı, Karacaköy ve 11 köy istikametini kullanacaksınız.

Çilingöz Tabiat Parkı

BOLU GÖLCÜK GÖLÜ: İlk olarak bir şirketin yangın su havzası olarak planlandı. Daha sonra orman içi dinlenme tesisine dönüştürüldü. Şehire 7 km. uzaklıkta. Göl çevresinde piknik masaları var. Alışveriş yapabileceğiniz en yakın büfe 4 km. uzaklıkta. Köknar ve çam ağaçlarıyla kaplı alanda çocuk park alanları da var. Piknik alanı, dağın kuzey tepeside bulunduğu için soğuk olabilir. Giderken sıkı giyinin.

Gölcük Gölü – Bolu

ÇAMLIDERE ALUÇ DAĞI: Ankara şehir merkezine 95 km. uzaklıkta. Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı. Kızılcahamamla birlikte Ankara’nın oksijen ve su depolarından biri. Zengin bitki örtüsü ve muhteşem manzarası ile hafta sonu kaçamakları için oldukça iyi bir seçenek. Başkentlilerin yeni keşfetmeye başladığı dağı, yaz aylarında ortalama 3-5 bin kişi ziyaret ediyor. Deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte. Piknik alanları da var.

Çamlıdere Aluç Dağı

Kaynak:YesilTopuklar.com

Yorumlar

Wordpress: 0
    Disqus: 0